Maybritt en Ruslan staan enthousiast bij een volle winkelwagen met Davai producten.
Hi!

Wij zijn Maybritt & Ruslan

Vastberaden om plantaardige dumplings, vol groenten op de kaart te zetten!

Maybritt en Rulan zitten aan de keukentafel en maken dumplings met de hand.

Twee jonge ondernemers uit Gent

We begonnen ooit als studenten met het maken van onze Davai dumplings in onze eigen keuken. Ons doel? Producten maken die fun, makkelijk en vooral lekker zijn. Al snel werd duidelijk dat we de focus wouden leggen op plantaardig eten, als jonge ondernemers vonden we het echt belangrijk om duurzaamheid na te streven!

Na het afstuderen en het veelvuldig testen van ontelbare dumpling smaken hadden we ons assortiment vastgelegd. Hiermee haalde we onze eerste retailer, Colruyt, binnen en gingen we met een hele groep jobstudenten aan de slag om onze eerste bestellingen dumplings handmatig rond te krijgen, let’s go dus!

Davai betekent dan ook zoveel als ‘Let’s go’ of “Geef” in het Russisch. (De dumplings baseerden we dankzij Ruslan’s roots op de Russische dumpling variant, Pelmeni)

Davai Sweet Tomato Chili en Creamy Cauliflower producten op een rij.

vegan eten of ‘nep’ producten?

Het doel van Davai is niet om vlees producten te imiteren onder de noemer van vleesvervangers, wel om groenten op de best mogelijke manier toe te passen in een vegan product waarbij smaken en voedzame ingrediënten centraal staan.

Wij geloven dat je met groenten oneindig verrassende combinaties kan maken die helemaal niet saai hoeven te zijn! Denk bijvoorbeeld aan onze Edamame Ginger dumpling: lijkt voor sommigen misschien een vreemde combo op het eerste zicht maar wordt momenteel door velen als hun favoriet in ons assortiment gerankt.

Daarom zijn dumplings volgens ons ook de perfecte manier om te tonen dat duurzaam eten fun en verrassend kan zijn en zo vegan eten, dat niet ‘nep’ is, een beetje meer in je leven te integreren.

Onze dumplings

Onze product filosofie

De zes beloftes van Davai
Het Davai team poseert in werkkleding.

Gemaakt in ’t schone Schellebelle

Met liefde!

We gingen van testen in onze eigen keuken tot een productielocatie mét dumpling machine in Schellebelle. De eerste 500.000 dumplings werden met de hand gerold door ons en een volledig team studenten (bedankt vrienden <3).

Toen werd het tijd voor ons nieuwste teamlid, Baboushka (lees: dumplingmachine) die tot nu toe al meer dan een miljoen Davaikes maakte. Alle dumplings die jij eet passeerden dus bij ons en worden met liefde gemaakt in onze kleine dumpling fabriek. Van vullen tot inpakken, it all happens in Schellebelle!

Maybritt en Ruslan bij de camion.

Straight outta Schellebelle

davaimachine
Een getekent hart met twee handen die een pinky promise doen.

Get in contact

Voor samenwerkingen, verkoopmogelijkheden, tips & tricks, hit us up!